Trebinjski Fakultet za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas krsnu slavu - Prepodobnog Jovana Damaskina, te Dan fakulteta i 23 godine od osnivanja ove visokoobrazovne ustanove.

slava fakulteta za proizvodnju i menadzment trebinje (2).JPG

Dekan Fakulteta za proizvodnju i menadžment Dušan Jokanović rekao je da je za protekle 23 godine ova obrazovna ustanova postala prepoznatljiva na akademskom nebu Republike Srpske i regiona. 

"U prethodnom periodu sačuvali smo visok nivo kvaliteta nastavnog procesa i podigli kvalitet naučnoistraživačkog rada na višu kotu. Posebno bih apostrofirao ulazak studenata, tokom studiranja, u privredne tokove i rješavanje mnogih privrednih problema kroz njihovu praktičnu nastavu", naveo je Jokanović. 

On je istakao da su prepoznatljivosti ove visokoškolske ustanove doprinijeli i sami studenti različitim projektima koje su realizovali. 

Jokanović je dodao da je posebno važno što će u budućnosti Trebinje biti jedan od inovacionih centara. 

"Krovni nosilac toga biće resorno ministarstvo, uz koordinaciju Fakulteta za proizvodnju i mendžment i grada Trebinja", naglasio je Jokanović. 

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić poželio je svim zaposlenim na ovom fakultetu da i dalje budu nosioci razvoja visokog obrazovanja u Hercegovini. 

"Fakultet za proizvodnju i menadžment izrastao je u respektabilnu ustanovu. Otkad postoji ovaj fakultet je dao doprinos, ne samo obrazovanju mladih, nego i razvoju Trebinja", naglasio je Ćurić. 

On je zahvalio svim profesorima, ali i mladima koji su se odlučili da diplomu visokog obrazovanja steknu upravo u Trebinju. 

"Gradska uprava uvijek je prepoznavala važnost ove ustanove, a nije izostala ni pomoć Vlade Republike Srpske. Posljednje dvije godine izdvojili smo značajna sredstva, a uveli smo i stipendije za deficitarna zanimanja. Zato sada imamo dobro opremljen fakultet i dobre uslove za rad", ukazao je Ćurić. 

slava fakulteta za proizvodnju i menadzment trebinje (3).JPG

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Dejan Bokonjić rekao je da Fakultet za proizvodnju i menadžment doprinosi misiji Univerziteta. 

"Naša misija nije samo da stvaramo studente koji mnogo znaju i koji su dobri istraživači, nego i da sačuvamo ljude u malim sredinama, prije svega na prostoru istočne Hercegovine", naveo je Bokonjić. 

Penzionisani profesor Božidar Krstajić rekao je da iz ove obrazovne ustanove izlaze vrlo kvalitetni kadrovi. 

"Oni koji su se zaposlili sa diplomom ovog fakulteta pokazali su se izuzetno sposobnim", istakao je Krstajić. 

Student četvrte godine industrijskog inženjerstva za energetiku Nikola Matović jedan je od dvojice studenata generacije. 

"Mislim da ovu nagradu zaslužuje cijela generacija. Pomažemo jedni drugima i sigurno do ovoga ne bi stigao bez svih njih", rekao je Matović.

slava fakulteta za proizvodnju i menadzment trebinje (1).JPG