U 12. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je rezultatom 28:23 (15:14) pobijedio RK "Maglaj" iz Maglaja.

Rk leotar maglaj.jpg

Nakon poraza u Banjaluci Trebinjci su skupili snagu, pokazali znanje i ovom pobjedom pokazali da mogu da se suprotstave svakoj ekipi u prvenstvu.

Šok terapija (novi trener) je izgleda dobro i uspješno djelovala na trebinjske rukometaše. Ova utakmica imala je čudnu uvertiru. Umjesto u 20.00  počela je tek u 22.00 časa i završila malo prije ponoći.

Gledaoci, njih oko 150, čekalo je goste koji su željeli da se sinoć odigra utakmica bez obzira na početak, iako su im domaćini nudili prenoćište i da se meč odigra sutra u 15.00 časova.

Bez obzira na umor gosti su dobro parirali domaćinima i igrao se gol za gol tako da je u 15. minutu bilo 9:9, a na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih od 15:14.

Na početku drugogo poluvremena gosti su mini serijom 0:3 došli do vođstva od 15:17. Domaćini su skupili snagu i ponovo su došli u minimalnu prednost koju su održali sve do 54. minuta i rezultata 24:23.

Posljednjih šest minuta domaćini su napravili seriju 4:0 za konačan rezultat 28:23.

IMG_20181216_28226.jpg

Nakon utakmice, prilikom odlaska ka svlačionici, kapiten domaćih Luka Radović želio je da pruži ruku sudijskom paru Dražen Begić i Andrija Knezović (tokom cijele utakmice sjeckali su igru i sudili na štetu domaćina), ali du mu oni pokazali plavi karton - suspenziju, tako da će najstandardniji prvotimac Leotara da pauzira u narednim kolima.

Ovo je bilo i vatreno krštenje novog trenera Darka Tavrića koji je prije dva dana sjeo na klupu Leotara.

On je rekao sa su njegovi igrači panično otvorili utakmicu, dok su njegovi igrači, kada su odlazil na dva-tri gola razlike i trebali da slomiju protivnika,  pravili greške.

"Očekivao sam da će mnogo ranije da dođe do preokreta, a došlo je u tek posljednjih pet minuta. Ovo je pobjeda igrača i zahvalio bih se njima i stručnom štabu", kategoričan je Tavrić.

Nakon 12. kola RK "Leotar" se sa osam pobjeda, četiri poraza i 24 boda nalazi na trećem mjestu na tabeli.

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva RK "Leotar" gostuje RK "Konjuh" u Živinicama.

RK "Leotar": Savović, Draganić 6, Bojović, Miličević 3, Milojević, Tasovac, Mičić, Ninković, Radović, Srdanović, Jovanović 4, Ratković, Uljarević 3, Janković 5, Glendža 7, Ražnatović. Trener: Darko Tavrić.

RK "Maglaj": Mehinagić 3, Bašić 2, Malbašić, A. Bajrić, Kendić 2, Memišević 3, Mutapčić, Šarenac 9, Kahriman, Ridžal 1, Barjaktarević 1, Čanić, Džambegović, Hasić, Kadrić 2, Kujrić. Trtener: Ermin Bajrić.