Novi šef stručnog štaba trebinjskih rukometaša Darko Tavrić kaže u razgovoru za TrebinjeLive.info da je nakon dva odrađena treninga uvidio da njegova ekipa ima dosta potencijala i mnogo dobrih igrača, ali da je neophodno podići moral njegovim izabranicima nakon poraza od banjalučkog "Borca", koji je poprilično pao.

darko tavric rk leotar.jpg

"Najbitnije je podići moral nakon velikog poraza u Banjaluci i vratiti samopouzdanje igračima da mogu i da imaju potencijala da igraju dobar rukomet", rekao je Tavrić.

Četiri igrača - Miličević, Ražnatović, Radović i Janković su igrali u Požegi dok je trener bio Tavrić i, prema njegovim riječima, znaju njegov stil rada koji će pokušati i u Leotaru da primjeni.

 "Moj sistem rada je dosta naporan, težak, a treninzi su maksimalni jer tražim od svakog igrača da daju 150 odsto, jer samo tako se može napredovati. To se treba prenijeti na utakmicu i da svi oni, kad završimo ovaj ciklus, izađu bolji i zadovoljniji. To je moj osnovni cilj i uz to će doći i rezultati", siguran je Tavrić.

Poznat je kao trener koji daje mnogo prostora mladim igračima, a on sam ističe da voli da radi sa mladim, vrijednim igračima, koji žele da napreduju i da naprave karijeru od rukometa.

"Osim što me vežu mnoge emocije koje su uticale da dođem u Trebinje, odlučilo je i to što je ovo mlada ekipa i mislim da mogu da budu 30 odsto bolji i da se to prenese na kolektivni uspjeh", ističe Tavrić.

Već večeras rukometaši Leotara u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" dočekuju neugodnog protivnika - RK "Maglaj", a rijetko bi koji trener prihvatio da vodi ekipu sa dva treninga na veoma bitnoj utakmici koja "lomi" cijelu sezonu.

"Prihvatio sam to i staću ispred igrača, da nisu sami i da u subotu daju 300 odsto sa nadom u pobjedu. Da ne jverujem u ove momke i da ne mislim da oni mogu i moraju bolje ne bih se prihvatio ovog posla", naglasio je Tavrić.

Igrači, stručni štab i uprava pozivaju sve ljubitelje sport i rukometa da večeras dođu da bodre RK "Leotar" u veoma važnoj utakmici protiv neugodne ekipe RK "Maglaj".

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom od 20.00 časova.