Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su za svega šest dana sankcionisali 290 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme, tehničke neispravnosti motornih vozila i nepropisnog zatamnjenja staklene površine.

stop-policija.jpg

Tokom republičke akcije, kontrolisano je 446 motornih vozila i to 309 putničkih automobila, 132 teretna vozila i pet autobusa.

U 171 slučaju evidentirano je neposjedovanje zimske opreme, 22 motorna vozila su upućena na vanredni tehnički pregled, dok je u 24 slučaja utvrđeno da su staklene površine nepropisno zatamnjene.

Iz Policijske uprave Trebinje podsjećaju učesnike u saobraćaju da je obavezna upotreba zimske opreme do 15. aprila 2019. godine.

Zimska oprema podrazumijeva zimske pneumatike koji su obilježeni sljedećim oznakama: MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine sa tri vrha, čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje četiri milimetra ili ljetne pneumatike čija dubina gazećeg sloja iznosi minimum četiri milimetra i u priboru odgovarajuće lance koji se postavljaju na pogonskim točkovima u slučaju zimskih uslova.