Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Luka Petrović podnio je prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini protiv uprave Rudnika i termoelektrane /RiTE/ "Ugljevik" zbog nesavjesnog poslovanja, saznaje TrebinjeLive.info iz dobro obaviještenih izvora.

petrovic te ugljevic.jpg

Petrović je prijavu podnio protiv vršioca dužnosti direktora Čedomira Stojanovića, izvršnog direktora za poslove proizvodnje i razvoj Milutina Tasovca i direktora Termoelektrane Žarka Novakovića.

Prijavu je podnio i protiv bivšeg direktora Termoelektrane Dragana Miljanovića.

On je u prijavi naveo da upravu ovog giganta sumnjiči da su svojim propustima doveli u pitanje rad i funkcionisanje ovog preduzeća.

Kako saznajemo, Petrović je ovim poslao jasnu poruku svim rukovodiocima u elektroenergetskom sektoru da sa njim nema zezanja i da će svako svjesno i namjerno djelovanje protiv preduzeća biti predato nadležnim organima gonjenja na dalje postupanje.

"Svi koji misle da će nastaviti po starom i javna preduzeća 'krmčiti' zarad ličnih interesa, završiće na sudu. To su sada prošla vremena. U svakom preduzeću će se sve ispitati i najmanja sumnja u nesavjesno poslovanje, biće predata nadležnom tužilaštvu", poručuje naš izvor iz elektroenergetskog sektora.

Ovakvih i sličnih akcija biće i u drugim proizvodnim i distributivnim preduzećima, gdje su se, kako saznajemo, pojedini rukovodioci već uhvatili za glavu.