Sa kamene fasade jedne od kuća na Glavnoj ulici jutros je demontirana blješteća reklama lanca kockarnica "Admiral", koju je ovo pravno lice protivzakonito postavilo i time dodatno narušilo izgled ovog dijela Trebinja.

admiral reklama.jpg

Ova firma je, kako nezvanično saznaje TrebinjeLive.info, zbog svoje samovolje kažnjena i sa 3.300 KM od strane nadležne gradske inspekcije.

U trebinjskoj Gradskoj upravi ranije su potvrdili za naš portal da je "Admiral" prvo postavio pa tek zatim podnio zahtjev za dozvolu za postavljanje reklame, što nije u skladu sa propisima.

Veliki broj Trebinjaca je u više navrata upozorio da se radi o reklami čije su dimenzije neprimjerene, koja noću blješti i koja narušava izgled ovog dijela Trebinja.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Marko Rikalo ranije je potvrdio da će uskoro biti donijeta odluka kojom će svim pravnim subjektima u prvoj zoni grada biti naređeno da uklone reklame sa fasada, a da se kao propagandni prostor koristi isključivo izglog ili ulaz u objekat.

Brojni Trebinjci su pozdravili najavu ove odluke, očekujući, kako kažu, da se već od prvih dana 2019. počne i primjenjivati.