Članovi Kluba vodenih sportova "Leotar" osvojili su sedam medalja na Sedmom božićnom kupu, koji je održan u Mostaru u organizaciji APK "Zrinjski", a koji je uvršten u kalendar Evropske plivačke asocijacije /LEN/.

kvs leotar bozicni kup mostar.jpg

Boje trebinjskog kluba branilo je 18 plivača.

Zlatom se u Mostaru okitila Ana Popović u disciplini 100 metara prsno, srebrnu medalju osvojili su Helena Lakić u disciplini 100 metara leđno i Nikola Deretić u disciplini 100 metara slobodno, dok su se bronzanim odličjima na bazenu u Rodoču okitili Uroš Kundačina u disciplinama 100 metara slobodno i 100 metara prsno, Ana Popović u na 100 metara slobodno i Kristina Piljević na 100 metara prsno.

Na ovom takmičenju su učestvovala 124 plivača iz 12 klubova iz Hrvatske, BiH i Republike Srpske.

"Pored osvojenih medalja i otplivanih ličnih rekorda, u klubu nas posebno raduje što iz takmičenja u takmičenje u našim redovima imamo debitante na plivačkim takmičenjima. Ovoga puta to su bili naši mladi plivači Jelena Di Grano (2008) i Filip Tasovac (2008), koji su u potpunosti opravdali svoj nastup na renomiranom takmičenju u Mostaru", rekao je trener u KVS "Leotar" Veljko Piljević.

Do kraja 2018. godine pred ovim plivačima su nova iskušenja, planirani su nastupi na još dva takmičenja sa kojih očekuju nove uspješne rezultate.