Povodom međunarodnog dana volontera, na dodjeli republičke nagrade za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj, kao i pojedinaca, Sportsko društvo "Leotar" i Trebinjka Vedrana Skvarica dobili su od Ministartsva porodice, omladice i spota diplomu za poseban doprinos razvoju volontiranja.

vedrana skvarica i velibor brnjos.jpg

Ovo društvo je prije nešto više od godinu dana osnovalo besplatnu "Školu sporta" za djecu od šest do deset godina u kojoj radi sedam trenera-volontera koji će na taj način steći mogućnost polaganja stručnog ispita nakon godinu dana.

"Škola sporta" je sa početkom školske godine krenula sa svojom drugom godinom rada i za dosadašnji period svoga postojanja kroz nju je prošlo više od 300 djece.

Iz Sportskog društva "Leotar" se zahvaljujju Gradskoj upravi koja je prepoznala ideju i podržala projekat, trenerima koji su najzaslužniji za kvalitetan rad sa djecom kao i svim ostalima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekat zaživi.

Vedrana se volonterstvom bavi 13 godina i to u trebinjskom Crvenom krstu, u Udruženju građana za pomoć u duševnoj nevolji "Sonata", te Udruženju dijabetičara, jer, kako kaže, nezaposlena je i ima dosta slobodnog vremena.

I ove godine dan volontera podržan je od Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.