Kratke čizme su svake jesenje i zimske sezone apsolutni hit među obućom. Volimo ih jer su udobne, moderne i odlično idu uz naš omiljeni odjevni komad - uske farmerke.

farmerke i cizme (2).jpg

Ipak, jako je bitno da znate kako da ih pravilno kombinujete sa džinsom. U suprotnom možete pokvariti cijeli utisak i dobiti izgled koji i nije baš laskav za vašu figuru.

Opasnost leži u skraćenom izgledu nogu, a cilj je upravo suprotno - da izgledaju vitko i izduženo.

U današnjem postu otkrivamo vam nekoliko načina da kombinujete uske farmerice sa čizmama do gležnjeva.

Prvo da se osvrnemo na glavnu grešku koju možete da napravite kada nosite čizmice i farmerke. Nikako ne treba da nogavice uskih farmerica prebacujete preko kratkih čizama.

Ovo će skratiti noge i sve će izgledati loše.

farmerke i cizme 1.jpg

Ne bi trebalo ni da uvlačite nogavice u čizme jer će djelovati kao da su vam farmerke preduge, a noge će dobiti zdepast izgled.

farmerke i cizme 2.jpg

A sada da se osvrnemo na neke od načina na koje bi trebalo da kombinujete ova dva odjevna komada.

1: Jednostavno kratko podvrtanje nogavice je jedan od načina koji će napraviti efekat koji želite. Bitno je da se stvori odjelna linija između farmerki i čizama kako bi izgled bio potpun. Neka se vidi malo kože. Ukoliko je napolju hladno obujte najlon čarape i riješile ste i taj problem.

farmerke i cizme 3.jpg

2: Duboko podvrtanje je još jedan od načina da nosite kombinaciju uskih farmerica i kratkih čizama. Ali budite pažljive, jer duboko podvrtanje zna da vizuelno skrati noge. Ukoliko imate kraće i punije noge izbjegavajte ovaj metod i držite se prethodnog. Ako su vam noge duge i vitke slobodno isprobajte i ovaj zabavan način kombinovanja ova dva odjevna komada.

farmerke i cizme 4.jpg

3: Duplo podvrtanje je idealan način za ležeran izgled. Pokažite više kože, ali ne pretjerujte - neka nogavice budu podvrnute maksimalno dva i po centimetra. 

farmerke i cizme 5.jpg