Nijedno preduzeće iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ u narednom periodu neće moći da zapošljava nove radnike, saopštio je direktorima zavisnih preduzeća generalni direktor ERS-a Luka Petrović, saznaje TrebinjeLive.info.

elektroprivredars.jpg

Kako saznajemo, tokom kolegijuma direktora, Petrović je jasno istakao da zapošljavanja i u onako kadrovski prenatrpan elektroenergetski sistem više nema, dok cijelom sistemu predstoji hitna reorganizacija.

Reorganizacija, između ostalog, kako saznajemo, podrazumijeva i uvid u transparentnije poslovanje svih zavisnih preduzeća, posebno dvije termoelektrane koje su „rak rana“ elektroenergetskog sistema Republike Srpske.

Određeni vid reorganizacije pretrpjeće i matično preduzeće, pa, kako saznajemo, sve je očiglednije da bi ERS mogao da dobije veći broj izvršnih direktora, ali, za sada, na ovu temu niko ne želi da govori.

Cilj je i efikasnije i odgovornije poslovanje, koga je u ERS-u do sada poprilično falilo, zbog čega su mediji u više navrata ukazivali na sumnjive radnje u najvažnijem javnom preduzeću Srpske.

Pojedina zavisna preduzeća već su svojim radnicima ponudila mogućnost da dobrovoljno napuste svoje radno mjesto i da zauzvrat dobiju poprilične otpremnine.

Kako saznajemo, određen broj radnika je zainteresovan, pa uprave tih preduzeća vjeruju da će uspjeti da smanje broj zaposlenih, kojih je iz godine u godinu sve više i više.