U Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" obilježen je Dan škole i 35 godina rada u zgradi u Bregovima.

skola bregovi (1).JPG

Tim povodom obilježen je završetak radova na projektu ograđivanja škoslkog dvorišta.

Direktor škole Darko Jegdić istakao je da se ograđivanjem školskog dvorišta stvara mogućnost da ono izgleda još ljepše, sređenije i da se lakše održava čistim.

Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa Gradskom upravom i sa resornim ministarstvom koji su sa 50 odsto finansirali realizaciju ovoga projekta.

"Ovom prilikom zahvaljujem se u ime sadašnjih i budućih generacija naše škole", rekao je Jegdić.

Dan škole iskorišćen je i da se nakon 14 godina obnovi izdavanje školskog časopisa "Zmaj" koji bi trebao da izlazi dva puta godišnje.

skola bregovi (2).JPG

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja Zoran Miliošević rekao je da ova škola opismenila najveći broj Trebinjaca s obzirom na to da je bila i da je sada škola koju pohađa najveći broj učenika.

"Završetkom ovih radova stvoreni su uslovi za veću bezbjednost djece i cilj je da stvaramo što bolje uslove u svim školama. Čestitam rukovodstvu škole na svim idejama i novim projektima i sigurno je ćemo imati uvažavanja za projekte iz svih škola, imajući na umu da to naša djeca zaslužuju jer su djeca ona generacija koja će nas zamijeniti i predstavljati budućnost našega grada", istakao je Milošević.

Škola ima 115 zaposlenih i 1101 učenik sa područnim odjeljenjima. Povodom Dana škole priređena je i priredba članova kulturne sekcije gdje su djeca recitovala pjesme Jovana Jovanovića Zmaja, pjevali, igrali i spremili mali igrokaz.

skola bregovi (3).JPG