U 8. kolu Druge lige Republike Srpske grupa-4 ŽOK "Leotar" je u Kalinoviku pobijedio domaćina OK "Zelengora" 0:3 (17:25, 10:25, 26:28). Maksimalnom pobjedom ekipa Miše Pešića ostala je u trci za prvo mjesto i plasman na završni turnir za prvaka Druge lige.

zok leotar ok leotar odbojka.JPG

Trebinjke su u Kalinovik otišle sa željom da pruže dobru utakmicu i da protivniku ne dozvole da uzme set. U tome su i uspjele, jer su u prošloj, ali i u ovoj sezoni teško izlazile na kraj sa ekipom OK "Zelengora",a dešavalo se i da izgube. 

Međutim djevojke iz ŽOK "Leotar" su pokazale da su kad je najteže tada i najbolje. Stisle su zube i svojim protvinicama nisu dozvolile da uzmu ni set. Prvi i drugi set dobile su sigurno. Treći je bio igra živaca. Borile su se djevojke iz obje ekipe za svaku loptu, poen, ali na kraju rezultatske klackalice Trebinjke su slavile 26:28.

Trener Mišo Pešić nakon utakmice rekao je da su njegove djevojke u prva dva seta pružile možda i najbolju partiju u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Velike pohvale svim našim odbojkašicama na dobroj igri, ali i djevojkama iz Kalinovika na zalaganju tokom čitave utakmice. Dobra igra raduje i pred naredne izazove, a prvi je već u nedjelju u prvom krugu juniorskog takmičenja na turniru gdje smo mi domaćini", istakao je Pešić.

ŽOK "Leotar" nalazi se na drugom mjestu sa 17, a na prvom mjestu je OK "Velež" iz Nevesinja sa 20 bodova.

Osmim kolom završen je prvi dio u sezoni 2018/2019. a nastavak je planiran za februar 2019.