U 3. kolu Premijer lige BiH ŽKK "Leotar 03" pobijedio je u Ugljeviku ŽKK "Rudar Sport" 48:79 (12:13, 7:23, 14:24, 15:19).

zkk leotar 03.jpg

Ovo je prva pobjeda Trebinjki u društvu najboljih ženskih košarkaških ekipa u BiH.

Malene su se brzo oporavile od poraza u prošlom kolu na svom parketu od najbolje ekipe u BiH (ŽKK "RMU Banovići") i večeras su ubjedljivo slavile protiv iskusne ekipe iz Ugljevika.

Igračice trenera Milorada Nadaždina već u prvoj četvrtini nagovijestile su da su na parket Sportske dvorane "Ugljevik" došle sa željom da pobijede.

Prvih deset minuta dobile su sa minimalnom razlikom 12:13. Drugih deset minuta odlučilo je pobjednika.

Trebinjke su nadigrale domaće igračice koje su postigle samo sedam koševa tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 19:36.

Treća četvrtina protekla je isto u dominaciji igračica "Leotara 03" koje su i ovu četvrtinu dobile sa deset koševa razlike 14:24.

Posljednju četvrtinu igračice Milorada Nadaždina dobile su sa pet koševa razlike. U 37. minutu bila je i najveća razlika 43:75 (plus 32), ali na kraju je konačan rezultat 48:79.

Kao što su i rekle mlade Trebinjke za njih je tek počelo prvenstvo jer se sada mogu suprotstaviti svakoj ekipi, a to su i večerašnjom utakmicom pokazale. U Ugljeviku su sve igračice ulazile u igru.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin nije krio zadovoljstvo zbog pobjede i pohvalio je sve svoje igračice.

"Drugu četvrtinu odlično smo odigrali, a igračice su se ponašale onako kako smo se i dogovorili prije utakmice. Led je probijen i nadam se da ćemo nastaviti u pobjedničkom ritmu već u sljedećem kolu", naglasio je Nadaždin.

Malene u četvrtak dočekuju u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ŽKK "Sloboda" iz Novog Grada, a utakmica počinje u 18.00 časova.

ŽKK "Rudar Sport": Radivojević 2, Stošić 10, Kokoruš 4, J. Radovanović 19, Tanasilović 3, Ristić, Abadžić, Đurić, Todorović, Softić 10, Blagić. Trener: Milan Ilić.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 23, Gudelj 7, Milanović 10, S. Radovanović 5, Milaković 6, Gordić 2, Tomašević, B. Dostinić, Putica 8, Papović 2, Škrivan 8, S. Dostinić 8. Trener: Milorad Nadaždin.