Tek nakon što ih je pritisla javnost, Policijska uprava Trebinje na čelu sa Žarkom Laketom počela je da radi svoj posao, pa su kao rezultat toga danas medijima saopštili da su uhapsili dva lica iz Trebinja zbog osnovane sumnje da su zapalili četiri automobila u 2018. godini.

laketa.jpg

Kako je istakao prvi policajac Trebinja Žarko Laketa, uhapšena su lica čiji su inicijali P.B. /18/ i N.Š. /32/.

Lice inicijala P.B. osumnjičeno je da je zapalilo autobomile u vlasništvu dvojice policijskih službenika i dvojice radnika Poreske uprave Republike Srpske, dok se nad drugim licem provodi kriminalistička obrada.

Ovom akcijom rasvijetljena su krivična djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari – od 26. marta i 27. juna kada su zapaljeni automobili „mercedes“ i „opel astra“ policijskih službenika, te od 17. jula i 3. avgusta, kada su izgorjeli „reno klio“ i „opel korsa“ inspektora i referenta za naplatu u Poreskoj upravi Trebinje.

Laketa je pojasnio da se N.Š., za sada, tereti  za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je prilikom pretresa njegove kuće i vozila pronađen i oduzet vojni eksploziv TNT 500 grama, pet detonatorskih kapsula i sporogoreći štapin, te više mobilnih telefona.

Laketa nije želio da komentariše spekulacije da postoje nalogodavci ovih krivičnih djela, istakavši da se policija ne bavi „gradskim pričama“ već operiše samo sa službenim informacijama.

Tokom ove godine u Trebinju je zapaljeno šest automobila, od koji su dva izgorjela samo ovog mjeseca.

Nezvanično, uhapšeni su Pavle Bodiroga i Neđo Šipovac.

I OVOGA PUTA MU ZASMETAO TREBINJELIVE

Načelnik Laketa je i ovog puta iskoristio priliku da pred medijima, navodno, demantuje pisanje portala TrebinjeLive.info - da nije u pitanju piroman, kako smo to napisali u nezvaničnoj informaciji, već da je riječ o organizovanoj grupi koja je palila vozila po gradu.

Međutim, na današnjoj konferenciji, zabrinjavaju nekolike stvari.

Zabrinjava to što je načelnik Laketa dobar dio konferencije za medije iskoristio da priča o radu najčitanijeg i najuticajnijeg portala - TrebinjeLive.info i da nam dijeli lekcije kako bismo trebali da radimo.

Zabrinjava i to što je, po Laketinim riječima, najveći problem TrebinjeLive.info i njegovo pisanje - da li je riječ o piromanu ili ne.

Zabrinjava i to što je policija počela da otkriva počinioce paljevina tek nakon medijskih natpisa o katastrofalnom stanju bezbjednosti na trebinjskim ulicama.