Na prijateljskom turniru koji je održan u Trebinju, pionirke ŽKK "Leotar 03" igrale su protiv ŽKK "Teslić" i ŽKK "Nikšić", ostvarivši pobjedu protiv obje ekipe.

pionirke zkk leotar (2).jpg

U prvoj utakmici Trebinjke su pobijedile ekipu iz Crne Gore rezultatom 64:44. Domaće igračice bolje su bile tokom cijele utakmice i zasluženo su slavile. Najefikasnija je bila Milanović sa 28 postignuta koša.

Drugu utakmicu "malene" su slavile sa tri koša razlike - 48:45. I na ovoj utakmici najviše koševa postigla je Milanović - 20.

Ekipa "Teslića" bila je bolja od "Nikšića" i slavila je sa 53:45.

Trenet Trebinjki Gordana Gaćina istakla je da je ovaj turnir iskorišćen kao priprema pionirki za polufinalni i finalni turnir Republike Srpske i plasman na završni turnir BiH.

"Drago mi je da smo pokazali da možemo i sa starijim i fizički jačim protivnikom da igramo i na kraju pobijedimo. Sa ekipom iz Teslića smo igrali protiv starijih djevojčica, jer su pored pionirki imale i pet igračica koje su bile 2003. godište", naglasila je Gaćina.

ŽKK "Leotar 03" (ukupan zbir koševa na dvije utakmice): Savić 9, Gačić, Milanović 48, Brnjašić 1, Zečević, Berdović 12, Zotović 4, Daković 10, Dabović 20, Milošević, Glušac, Prodan 3, Šaraba, Rosandić 6. Trener: Gordana Gaćina.

pionirke zkk leotar (1).jpg