Nestabilna bezbjednosna situacija jedan je od glavnih pokazatelja zbog čega strani investitori ne žele da ulažu u određena područja, stav je stručnjaka.

karta trebinje.jpg

Loša bezbjednost u Trebinju očigledna je tokom cijele 2018. godine, pa su i građani, u više anketa koje su sprovodile određene televizijske kuće, istakli da se ne osjećaju bezbjedno i da bi stanje bezbjednosti trebalo podići na mnogo veći nivo.

Iako su to građani u više navrata poručili, tog mišljenja nisu nadležni u trebinjskoj policiji, ali ni prvi ljudi grada koji od sjednice do sjednice usvajaju izvještaj o stanju bezbjednosti i ponavljaju unaprijed naučenu frazu - stanje bezbjednosti je zadovoljavajuće.

A to što je u Trebinju, samo u 2018, zapaljeno šest vozila, pucano iz vatrenog oružja na jednu poslovnu banku, izvršeno nekoliko pljački (riješene) i jedno teško ubistvo (riješeno), nadležnim nije pokazatelj da je stanje bezbjednosti, ako ništa drugo, onda bar pogoršano.

Međutim, njima je dovoljno da se sastanu i za medije istaknu nelogične i smiješne izjave, a da pritom nisu preduzeli na sebe odgovornost što nisu riješili slučajeve i što se vozila pale kome se stigne i kad se stigne!?

I onda očekujemo da se jedan strani investitor odluči da ulaže u Trebinje i otvori neku novu fabriku!? Taj film još nigdje nije viđen, pa neće ni u Trebinju.

Ko bi otvorio pogon u gradu u kome vozila pale čak i policiji? Prvo na šta će da pomisli taj investitor je "pa šta tek rade drugim ljudima kad ta ista policija nije u stanju da otkrije ko je zapalio vozila njihovim kolegama"!?

Samo u Trebinju, u ovoj godini zapaljeni su automobili trojice policajaca, ali pored saopštenja i sjednice Foruma za (ne)bezbjednost niko javno nije reagovao, pa čak ni osudio ono što se dešava na trebinjskim ulicama.

Biće da je najvažniji mir u kući, a to šta se dešava oko kuće nije ni bitno!