Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat Svislajon" večeras su u Kulturnom centru izveli prvi od dva tradicionalna godišnja koncerta na kome su se predstavili najmlađi članovi ovog društva.

koncert alat 2018 (2).JPG

Veliki broj roditelja, braće, sestara i ostale rodbine i prijatelja, došao je da vidi i podrži najmlađe alatničare. Večeras su predstavljene dječije igre koje su koreografskim rješenjem prilagođena njihovom uzrastu.

Predstavili su se nazaobilaznim igrama iz Hercegovine, Pomoravlja, Srbije, Pčinje, a viđene su i ostale koreografije.

"Sutra će biti 75. ovogodišnji koncert i ovo je najuspješnija godina u smislu odigranih koncerata u kojoj smo imali četri inostrane turneje i to u Malme, Ohrid, Beć i trinaestodnevni festival folklora koji je održan u Francuskoj", istakao je umjetnički rukovodilac GKUD "Alat Svislajon" Borko Ćorluka.

koncert alat 2018 (3).JPG

Predsjednik Skupštine društva Dejan Tarana je izrazio zadovoljstvo da je ovo jedna od istorijskih godina Alata od njegovog reosnivanja.

"Što se tiče finansijskog dijela, izlazimo pozitivno iz ove godine, a u narednoj godini imamo veće ciljeve i ambicije i nadamo se da će i sljedeća godina biti uspješnija. U preliminarnim najavanma je turneja u Ujedinjene Arapske Emirate ili Južnu Koreju", kazao je Tarana.

Sutra će se publici predstaviti izvođački, pripremni ansambl i veterani igrama iz Hercegovine, Gnjilana, Kosovo i Metohija, Makedonije...

koncert alat 2018 (4).JPG

koncert alat 2018 (1).JPG