U 3. kolu Premijer lige BiH, ŽKK "Leotar 03" dočekuje ŽKK "RMU Banovići" iz istoimenog grada. Ovo je debi Trebinjki pred svojom publikom, a dolazi im najjači ženski košarkašk klub u BiH, aktuelni prvak i član WABA lige.

zkk-trebinje-03.jpg

Ekipa "RMU Banovići" i njihov trener Goran Jurčenko su nominovani za najbolji ženski kolektiv i najboljeg trenera za 2018. godinu u BiH.

Malene pred ovaj meč željno očekuju protivnika kojem prognoziraju da će sezonu završiti bez poraza sa ubjedljivim omjerom pobjeda.

"Nećemo se predavati, pružićemo što jači otpor. Mene zanima koliko mi možemo protiv jake ekipe Banovića koje su u prva dva kola ubjedljivo savladale svoje protivnike", rekao je trener Milorad Nadaždin.

Trebinjke su mlada ekipa i nemaju iskustva u ovom takmičenju. Cilj u ovoj sezoni je opstanak i sticanje iskustva.

Marija Kešeljević nije trenirala cijelu sedmicu (povrijedila skočni zglob), ali se pojavila na posljednjem treningu pred utakmicu i svi se nadaju da će biti spremna za ovu utakmicu.

Iz uprave ŽKK "Leotar 03" pozivaju sve ljubitelje sporta i košarke da dođu u subotu u Sportsku dvoranu "Miloš Mrdić" da podrže trebinjske djevojke u ovoj utakmici.

Meč se igra u subotu sa početkom u 16.30 časova.