Policijska stanica Trebinje predala je Okružnom javnom tužilaštvu u našem gradu izvještaj protiv maloljetnog Trebinjca koji je osumnjičen da je polomio nekoliko novih led svjetiljki na šetalištu od Perovića mosta do ispod Kosića.

policija-tuzilastvo-trebinje.jpg

Portparol Policijske uprave Trebinje Jovana Cvijetić potvrdila je za TrebinjeLive.info da je protiv osumnjičenog maloljetnika predat izvještaj o izvršenju krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

"Prijavu o oštećenju više led svjetiljki i zaštitinih poklopaca zaprimili smo od Gradske uprave, u kojoj je navedeno da je do oštećenja, najvjerovatnije, došlo 20/21. oktobar tekuće godine", navela je Cvijetićeva.

U Okružnom tužilaštvu navode da u ovakvim slučajevima, najčešće, a ukoliko to nadležni sud naloži, naknadu štete snosi roditelj osumnjičenog maloljetnog lica, a u cijeli postupak se uključuje i Centar za socijalni rad.

"Postupak utvrđivanja štete može se sprovesi u okviru redovnog krivičnog postupka koji će protiv maloljetnika biti pokrenut ili u okviru posebnog parničnog postupka", istakli su u Okružnom javnom tužilaštvu.

Vandalsko ponašanje pojedinih naših sugrađana nisu rijetkost, a ovo je prvi put poslije dužeg vremena da je počinilac i otkriven.

Vandali su nedavno polomili i novo dječije igralište u gradskom parku.