U 8. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" pobijedio je HMRK "Zrinjski" iz Mostara 28:24 (11:12).

rk leotar premijer liga (2).JPG

Loše vrijeme nije spriječilo oko 150 gledalaca da dođu, uživaju, a u najtežim trenicima i da podrže trebinjske premijerligaše u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima.

Gosti su poveli 0:2, a domaćini su izjednačili u petom minutu. Nakon toga, gosti su ponovo prešli u vođstvo i održavaju ga tokom prvog poluvremena. Domaćini su zaostajali po jedan gol, tako da se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju od 11:12.

Drugo poluvrijeme, druga slika na parketu. Domaćini su preuzeli vođstvo u 37. minutu kada je na semaforu pisalo 15:14. Od tada gosti zaostaju za domaćinima koji u 47. i 52. minutu ostvaruju najveću razliku od tri gola - 20:17 i 25:22.

Ipak, na kraju utakmice ostvarena je najveća razlika na utakmici četiri gola razlike, što je i krajnji rezultat 28:24.

U prvom poluvremenu Leotar je primio mnogo golova iz tranzicije, a u drugom su bolje odigrali odbranu što je i rezultiralo preokretom. Oba trenera nakon utakmice bili su saglasna da je ovakav ritam iscrpljujući za sve ekipe (igra se srijeda, subota) i da odsustvom jednog igrača osjeti na igri cijele ekipa.

Nakon utakmice trener Milan Simonović rekao je da stalno igračima govori da moraju igrati taktički i zrelije.

"Brzopleti smo. Šutiramo nakon dva pasa, kada je odbrana protivnika najkoncentrisanija, ali to je stvar uigranosti, taktičke zrelosti jer se dosta igrača uklapa u igru. Mislim da ćemo vremenom igrati sve bolje i bolje, a večeras smo pokazali kolektivnu igru u odbrani", rekao je Simonović.

rk leotar premijer liga (1).JPG

Nakon 8. kola Leotar ima šest pobjeda i dva poraza.

U sljedećem kolu Trebinjci idu na gostovanje RK "Gračanici" u istoimeni grad.

RK "Leotar": Savović, Draganić 7, Bojović, Miličević, Parežanin, Milojević 7, Tasovac, Mičić, Radović, Srdanović, Jovanović 2, Ratković, Uljarević 3, Janković 2, Glendža 6, Ražnatović 1. Trener: Milan Simonović.

HMRK "Zrinjski": Perić 1, Vučina, M. Bošković 3, Primorac, Mandarić 8, Šaravanja 1, Kozina, Pavlović, D. Bošković, Paradžik, Grgić 3, Babić 1, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Džeba 3. Trener: Dario Pušić.