Narodni poslanik kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović danas je bio najaktivniji na konstitutivnoj sjednici ovog zakonodavnog tijela, javljajući se za riječ čak dva puta.

nebojsa-vukanovic.jpg

Vukanović se po prvi put u Narodnoj skupštini javio da bi podsjetio na slučaj "papci".

"Nažalost, tada se nije reagovalo kako je trebalo i danas imamo pojavu ovdje da imamo sedam-osam takvih poslanika. To je jedan opasan presedan koji može da uništi temelje Republike Srpske. Ako jedan poslanik košta 200 ili 300 hiljada evra, doći će neki stranac, Arapin, i kupiće 50 poslanika i time će kupiti čitavu ovu državu", rekao je Vukanović.

Govoreći o poslanicima NDP-a, posebno se osvrćući na postupke Dragana Čavića i Zdravka Krsmanovića, koji su se priključili vladajućoj većini okupljenoj oko SNSD-a, Vukanović je rekao da ga je sramota što sjedi u istom redu sa "efendijom Čavićem".

"I to moramo ovdje danas javno da kažem. Bio sam u kampanji sa gospodinom Krsmanovićem, koji je svaki dan pričao o tome kako je pripremio VIP ćeliju za Dodika, a danas Krsmanović, Čavić i ostali izdajnici vode potpuno drugu priču", rekao je Vukanović.

Vukanović je u svom drugom javljanju u Narodnoj skupštini govorio o "razvodu braka" u DNS-u poslije 20 godina koje se, kako je rekao, desilo između Marka Pavića i Nedeljka Čubrilovića.

On je istakao da Čubrilović ne zaslužuje da bude predsjednik Narodne skupštine, jer je, između ostalog, dozvolio da policija uđe u skupštinu i da iznose predsjednika Sindikata Ranku Mišić.