U trebinjskom DNS-u već skoro mjesec dana ne cvjeta cvijeće, a najnoviji politički sukob izbio je između dojučerašnjih najbližih saradnika - predsjednika Gradskog odbora Petra Ivankovića i predsjednika mladih Bojana Šapurića.

dns-gorica.jpg

Kako nezvanično saznaje TrebinjeLive.info, sukob je prouzrokovalo različito gledište na to koga treba da podrže - predsjednika partije Marka Pavića ili dojučerašnjeg zamjenika Nedeljka Čubrilovića.

Ivanković je, kako saznajemo, za to da se podži Čubrilović i da se mangupima u DNS-u zahvali na saradnji, dok je Šapurić, nakon tih saznanja, reagovao brzo i sazvao telefonsku sjednicu mladih i iskazao javnu podršku Paviću.

"Moju i bezrezervnu  podršku mladih ima predsjednik partije Marko Pavić koji je zahvaljujući svojoj viziji i mudrosti podigao partiju, ostvario rekordno dobar rezultat i sve ove godine vodio principjelnu i jasnu politiku“, kazao je Šapurić.

Zbog, kako je Šapurić istakao, očiglednih neslaganja u partiji, tražiće hitnu sjednicu Gradskog odbora Trebinje i potpisivanje peticije za sazivanje sjednice ukoliko Ivanković ne bude želio da istu sazove.

S druge strane, Ivanković tvrdi da u trebinjskom DNS-u nema nikakvih problema i neslaganja.

"Vodimo jedinstvenu i principjelnu politiku kao i do sada, a sve odluke donose se u dogovoru", naveo je Ivanković.

On kaže da od njih, za sada, niko nije tražio da se opredijele i daju nekom isključivu podršku, da je partija stabilna i da se o raskolu i sukobu unutar trebinjskog odbora ne može govoriti.

Međutim, politički sukob u trebinjskom DNS-u traje još od izbora, kada je Ivanković, uz Šapurićevu podršku, samoinicijativno isključio trojicu članova - Jovicu Vlatkovića, Srđana Bubala i Zorana Miladinovića.

Samo pola sata nakon što je to saopštio trebinjski DNS, iz centrale stranke stigao je demanti - Ivanković nije mogao da isključi bilo koga iz članstva u stranci i njegove odluke se smatraju ništavnim.

Ivanković i njegovi tada najbliži saradnici optužili su ih da su radili za druge kandidate, dok su trojica isključenih jasno poručila da Ivanković za svoj loš izborni rezultat pokušava njih da okrivi što mu neće dozvoliti.

Nezvanična saznanja našeg portala govore da bi gradski odbor DNS-a uskoro trebao da raspravlja o podršci Paviću ili Čubriloviću, ali i o Ivankovićevoj poziciji na čelu gradskog odbora.