Delegacija SNSD-a i grupa Obrena Petrovića iz Doboja dogovorili su danas u Banjaluci zajednički nastup u Republici Srpskoj i na nivou BiH, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

dodik obren petrovic.jpg

Kovačević je rekao novinarima da će Petrović, koji je i aktuelni dobojski gradonačelnik, u narednom mandatu biti poslanik u Klubu SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH, a dva narodna poslanika koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske osvojili mandate pristupiće Klubu poslanika SNSD-a. 

"Bilo je riječi i o vanrednim lokalnim izborima za gradonačelnika Doboja, gdje ćemo imati zajedničkog kandidata koji će, uvjereni smo, ostvariti ubjedljivu pobjedu", naveo je Kovačević nakon sastanka delegacije SNSD-a, koju je predvodio predsjednik te stranke Milorad Dodik i grupe Obrena Petrovića. 

Od 10.30 časova delegacija SNSD-a razgovaraće u Palati Republike sa čelnim ljudima NDP-a. 

U Banjaluci su juče održani sastanci rukovodstva SNSD-a sa funkcionerima SP-a, DNS-a i Ujedinjene Srpske koji su podržali prijedlog SNSD-a da mandatar za sastav nove vlade Srpske bude potpredsjednik te stranke Radovan Višković.