U četvrtfinalu Kupa Republike Srpske FK "Leotar" je poražen od FK "Krupa" iz Krupe na Vrbasu rezultatom 1:2 (0:0).

fk leotar fk krupa.JPG

U Bileći se okupilo oko stotinak gledalaca koji su uživali u lijepoj, borbenoj i do kraja neizvjesnoj utakmici.

Premijerligaš iz Krupe se namučio i uz dosta sreće eliminisao Trebinjce u najstarijem takmičenju Republike Srpske.

Igrači Rajka Mičete od početka su pokazali da će dati sve od sebe da savladaju renomiranog protivnika. Imali su i prilike preko Zečevića koji je u 14. minutu iskosa sa lijeve strane šutirao, ali golman gostiju je loptu izbacio u korner.

Minut prije odlaska na odmor Zečević je izveo slobodan udarac, ali golman Kutić nije se dao iznenaditi. Na odmor se otišlo rezultatom 0:0. Gosti su imali prvu ozbiljnu šansu tek u 48. minutu kada je iz idealne prilike šutirao Savić, ali lopta je otišla pored lijeve stative golmana Perišića.

Domaćini su opet zaprijetili preko Zečevića u 50. minutu čiji je udarac glavom nakon centaršuta Bokića završio pored gola. Gosti su došli u vođstvo u 63. minutu nakon prekršaja golmana Perišića nad Nikolićem u kaznenom prostoru.

Sudija Mazić pokazao je na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Milanović. Leotar se nije predao i u 74. minutu na odbijenu loptu natrčao je Bokić i postigao izjednačujući pogodak.

Gosti su preko Dujakovića došli u vođstvo u 83. minutu. Trebinjci ponovo vrše pritisak na gol gostiju, a očigledan prekršaj nad Bokićem u šesnaestercu gostiju sudija Mazić nije sankcionisao najstrožom kaznom u 86. minutu.

Minut prije kraja Andrić šutira pod prečku, ali Kutić loptu odbija u korner. Trebinjci mogu da žale zbog poraza jer se u nijednom trenutku na terenu nije vidjela razlika u kvaliteti, a ni u rangu takmičenja (Leotar igra u dva ranga niže od Krupe).

Sportski direktor FK "Leotar" Jovica Vico nakon utakmice je rekao da je njegov klub bio dostojan protivnik svih 90 minuta ekipi koja igra u Premijer ligi BiH.

"Mislim da smo imali više od igre kod rezultata 0:0, ali smo pokazali da nam nije mjesto u Drugoj ligi Republike Srpske. Moramo napraviti stepenicu više i da sljedeće godine budemo u jačem rangu takmičenja", istakao je Vico.

FK "Leotar": Perišić, Biberdžić, Andrić, Cimirot, Vučić, Janjić, Ramić, Zećević (od 68. minuta Komlen), Medan (od 60. minuta Bokić), Perović, Ristić (od 84. minuta Vujović). Trener: Rajko Mičeta.

FK "Krupa": Kutić, Makitan, Puzigaća, Marjanović (od 67. minuta Dujaković), Aganspahić (od 58. minuta Milanović), Dekić, Savić (od 58. minuta Golubović), Marić, Handžić, Crnov, Nikolić. Trener: Miroslav Balaban.