U Sabornom hramu u Trebinju večeras je u čast 100 godina od oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu održan koncert Mješovitog hora SPD "Jedinstvo" iz Banjaluke.

koncert jedinstvo hor.JPG

Hor, koji je osnovan 1893. godine, predstavio se publici jednočasovnim koncertom. Hramom Svetog Preobraženja Gospodnjeg odzvanjale su pjesme Josipa Marinkovića "Otče naš", Aleksandra Kosolapova "Utverdi Bože", Vladimira Milosavljevića "Molitva Davidova, Psalam 86", Vlada Miloševića "Svjete tihij", Stevana St. Mokranjca "Liturgija Svetog Jovana" Zlatoustog (izvodi)", Pavela Česnokova "Spaasi Bože ljudi Tvoja"...

Dirigent hora i profesor horskog dirigovanja i hora na Akademiji Umjetnosti u Banjaluci Nemanja Savić je istakao da hor na čijem je čelu već peti put nastupa u Trebinju.

"Ovaj hram je sveto mjesto i uvijek nam je prelijepo, jer je ovo akustičan prostor. Hor broji između 50 i 60 članova, a standardna koji su naučili program ima 35 pjevača koliko nas je i večeras ovdje", rekao je Savić.

Na koncertu su nastupali i solisti soprani Karolina Mihajlović i Jelena Dejanović, tenor Živan Živanović i bariton Isak Radusin.