Stanovnici Zasada, Mostaća i Dražin Dola u narednom periodu će imati uredno vodosnabdijevanje i punjenje vodom bazena Grada Sunca neće uticati na pritisak na slavinama, poručio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nakon obilaska dijela novog cjevovoda.

cjevovod.jpg

Petrović je istakao da je ovo bila jedna od najprioritetnijih investicija grada i "Vodovoda" u ovoj godini za koju je kroz dvije faze izdvojeno oko milion KM.

"Sada možemo da kažemo da imamo obezbijeđenu sigurnu vodu u polietilenskim cijevima do Grada Sunca, odnosno do zoning plana Novo Trebinje", pojasnio je Petrović.

Prema njegovim riječima, u okviru projekta sanirani su i uočeni gubici vode na mreži, čime je ovaj dio Trebinja vodovodno riješen u narednih 30 godina.

Uz novi cjevovod urađena je i nova saobraćajnica od mosta u Dražin Dolu do Grada Sunca, te postavljena javna rasvjeta, položen optički kabl i urađen sistem tehničke vode.

Direktor trebinjskog "Vodovoda" Spasoje Radović istakao je da su na ovu investiciju bili primorani nakon otvaranja akva parka i Grada Sunca najvećeg investitora u Hercegovini Rodoljuba Draškovića.

"Projekat je urađen u dvije faze, prva od mosta u Dražin Dolu do Grada Sunca i druga od centra Trebinja do mosta u Dražin Dolu. Ukupna dužina cjevovoda je oko 4,5 kilometra", rekao je Radović.

On je pojasnio da građani koji su tokom ove i prošle ljetne sezone imali probleme u vodosnabdijevanju, to više neće imati, navodeći da je obezbijeđen njen zadovoljavajući pritisak.

"Cjevovod čije su cijevi fi 250, stavljen je u funkciju prije sedam dana", naveo je Radović.

Pored ovih radova, u narednom periodu će biti izdvojena i neophodna sredstva za sanaciju oko 350 metara puta od mosta na Dražin Dolu do magistralnog puta Trebinje-Ljubinje.