Učenici Srednje tehničke škole i Gimnazije "Jovan Dučić" poslije 60 godina nastavu fizičkog vaspitanja više neće održavati na vojnom poligonu, već u balon sali koju je kroz javno-privatno partnerstvo izgradila firma "Trial" iz Trebinja.

balon sala trebinje (1).jpg

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović istakao je da je grad zajedno sa školom ustupio zemljište, dok je "Trial" obezbijedio finansijska sredstva za izgradnju balon sale.

On je istakao da je riječ o veoma važnom objektu, s obzirom na činjenicu da su učenici do sada često bili bez nastavke fizičkog kada to ne bi dozvoljavali vremenski uslovi.

"Sada će nastavu moći da izvode u zatvorenom prostoru. Uz salu, u toku je i rekonstrukcija objekta srednjih škola, pa naši srednjoškolci već sada imaju dosta bolje uslove za boravak i učenje", naveo je Petrović.

balon sala trebinje (4).jpg

Direktor Srednje tehničke škole Darko Rakić istakao je da je balon sala sasvim adekvatna za održavanje nastave fizičkog vaspitanja, navodeći da je riječ o važnom objektu za ovu školu.

"Generacije naših učenika nastavu su izvodili na vojnom poligonu iznad škole i na igralištu pored škole koje nije bilo baš adekvatno, a sada će poslije šest decenija imati zatvoreni objekat u vidu balon sale", naveo je Rakić.

I za direktora Gimnazije Miša Pešića izgradnja balon sale predstavlja veliki značaj.

Učenici će, kaže, sada imati dosta bezbjednije uslove za održavanje nastave.

"Do sada smo 50 odsto časova održavali u sali Centra srednjih škola, a ostatak na otvorenom. Ubuduće ćemo sve časove održavati u zatvorenom objektu", naveo je Pešić.

balon sala trebinje (3).jpg

Škole će balon salu koristiti besplatno od 7.00 do 18.30 časova, nakon čega će svi zainteresovani moći da iznajme termin po cijeni od 40 KM.

Površina balon sale je 800 metara kvadratnih, dimenzije terena su 18x36 metara, a podloga terena je protivklizna.

Podloga je ocrtana za tenis, rukomet, mali fudbal, košarku i odbojku.

balon sala trebinje (2).jpg