U Domu mladih održana je promocija knjige "Crno-bela ideologija" autora Filipa Jerinića i Ivana Lovrića.

crno bela ideologija (2).JPG

Trebinjski grobari kažu da su ponosni što je ova knjiga, odmah nakon Beograda, predstavljena u Trebinju.

Autori su došli sa željom da vide i osjete kako je preći toliki put iz Hercegovine do Beograda, bez obzira na vremenske prilike i neprilike, da se dođe na stadion JNA da se navija za voljeni klub.

Knjiga na 300 strana obuhvata razgovore sa 12 eminentnih ljudi iz svijeta sporta i umjetnosti o njihovim doživljajima navijanja za Partizan. U knjizi su razgovori sa bivšim trenerom Partizana Dušanom Vujoševićem, fudbalerom Dževadom Prekazijem, košarkašem Novicom Veličkovićem, umjetnicima Sergejom Trifunovićem, Dejanom Mijačem, Gorčinom Stojanovićem...

Prema njihivim riječima reakcije na knjigu su pozitivne, ima dostza bitnih misli i da su čitaoci pažljivo i studiozno pristupili čitanju knjige.

"Došli smo spontano na ideju pre tri godine, kada smo radili ekskluzivni intervju sa Markom Nikolićem za GTR. Ljudima se to svidelo i na taj način napravili smo intervjue sa eminentnim ljudima koje cenimo, a vole Partizan i ispostavilo se na kraju da je bilo materijala za jednu knjigu. Tako je nastala 'Crno-bela ideologija', a nismo žurili i mislim da je knjiga lepo zaokružena", rekao je Ivan Lovrić iz Grobarskog trash romantizma.

crno bela ideologija (3).JPG

Svako od navijača doživljava na svoj način crno bijelu boju, ali ljubav prema Partizanu nije isto kao ljubav prema drugom klubu.

"Za mene 'Crno-bela ideologija' je iskonska, unutrašnja ljubav prema Partizanu koja je jača od svega. To je poseban sistem vrednosti koji treba da ima svaki navijač Partizana. Mi možemo da imamo različita mišljenja o muzici, stilu oblačenja, ali je veza ta iskonska ljubav prema Partizanu", kazao je Filip Jerinić iz Bianconeri di Belgardo.

Moderator večerašnje promocije bio je poznati trebinjski grobar, glumac i novinar Darko Kurtović koji je rekao da je Trebinje crno-bijeli grad.

"Ja Partizan nemam šta da doživljavam jer ga volim od malih nogu tako da je to ljubav na prvi pogled od kada znam za sebe, a tome me je naučio moj otac i to je ostalo tako do danas", ponosno kaže Kurtović.

crno bela ideologija (1).JPG

Uz knjigu je promovisan i novi kompilacijski CD "Neobjašnjiva aroma" koji je produkt saradnje GTR-a i raznih pank muzičara. Najavljeno je da će ovom prilikom Trebinje postati bogatije za mural inspirisan Partizanom koji će svoje mjesto naći u centru grada.

Na promociji su govorili i predsjednik "Grobara Trebinje" Aleksandar Damjanović Beli i slikar Milan Milosavljević Deroks.