U francuskom Rodezu srpski badminton “ispisao” je novu, blistavu, stranicu u svojoj istoriji. Srpski reprezentativac Trebinjac Đorđe Koprivica, na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu, osvojio je u paru sa Poljakinjom Olivijom Šmigel bronzano odličje u mješovitom dublu kategorije SS 6.

Djordje Koprivica (1).jpg

Srpsko-poljska kombinacija je, nakon pobjede nad francusko-poljskim parom Čarls Nouks i Darija Bujnicka, osvojila drugo mjesto u svojoj grupi što im je obezbijedilo plasman u polufinale šampionata, samim tim i mjesto na postolju.

U okršaju za finale Koprivica i Šmigelova su poraženi od Isaka Dalgliša iz Engleske i Marije Bartuš iz Poljske, tako da su stigli do prve kontinentalne bronze.

“Presrećan sam što sam učestvovao i predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu u para-badmintonu. Mnogo sam naučio i stekao ogromno iskustvo i dobio ogromno samopouzdanje za nastavak treninga i učenja u ovom sportu. Takođe, drago mi je što sam u Rodezu upoznao mnogo novih ljudi i stekao sjajna prijateljstva. Sljedeći put ću se potruditi da budem još uspješniji i osvojim veći broj medalja za našu zemlju. Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su me podržavali i koji su mi pomogli da ostvarim uspjeh u Francuskoj”, bio je presrećan Koprivica, koji je u Rodezu debitovao na međunarodnoj para-badminton sceni.

Djordje Koprivica (2).jpg