Uzrok požara na BMW-u Vasa Tarane biće poznat tek nakon vještačenja. U požaru koji je izbio noćas oko 1.00 čas, u potpunosti je izgorio prednji dio auta, dok je plamen oštetio fasadu stambene zgrade, jedan poslovni prostor i vozilo koje je bilo parkirano neposredno uz BMW.

zapaljeno-vozilo.jpg

Prošle godine u januaru, u naselju Tini, izgorjelo je vozio “sitroen pikap”, koje je koristio njegov otac Đoko, inače odbornik u Skupštini grada Trebinja.

Tarana je tada istakao da je vozilo vlasništvo njihove firme “Autounion”.

U posljednje tri godine, na području Trebinja zapaljeno je 11 vozila, od kojih policija nijednu paljevinu nije rasvijetlila, dok je Okružnom javnom tužilaštvu dostavila isto toliko izvještaja o NN počiniocu, potvrdili su za TrebinjeLive.info u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

Samo u 2018. izvršenjem krivičnog djela izgorjela su četiri vozila.

Zapaljena vozila dvojice policajaca Policijske uprave Trebinje i dvojice radnika Poreske uprave Republike Srpske u Trebinju i dalje su nerasvijetljena, a policija je Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaje protiv nepoznatih počinilaca.

U pisanom odgovoru iz Policijske uprave /PU/ Trebinje ranije su kazali za TrebinjeLive.info da je na području našeg grada izgorjelo pet vozila, od kojih je za jedno uviđajem utvrđeno da nema elemenata izvršenja krivičnog djela.

Prvo vozilo u ovoj godini zapaljeno je 26. marta. Riječ je o automobilu "mercedes" u vlasništvu policijskog službenika. Vozilo mu je zapaljeno u naselju Luč u strogom centru grada.

Krivično djelo još uvijek nije rasvijetljeno. I dalje se traga za počiniocem/ima.

Poslije tri mjeseca, 27. juna, vozilo policajca Policijske uprave Trebinje ponovo se našlo na meti piromana. Ovoga puta izgorio je automobil "opel astra". Vozilo je bilo parkirano u Hrupjelima.

Krivično djelo još uvijek nije rasvijetljeno. I dalje se traga za počiniocem/ima.

A nakon policijskih službenika, tokom jula i avgusta zapaljena su vozila dvojice radnika Poreske uprave Republike Srpske.

Prvo je 17. jula izgorjelo vozilo "reno klio" u vlasništvu inspektora Poreske uprave, područne jedinice u Trebinju, da bi 3. avgusta bilo zapaljeno i vozilo "opel korsa".

Ni ova dva krivična djela nisu rasvijetljena.

U toku 2017. godine, u Trebinju su evidentirana četiri krivična djela vezana za paljevinu vozila, a za sve događaje je dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Nijedno nije rasvijetljeno.

U 2016. godini, evidentirna su tri navedena krivična djela, za koja su Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavljeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Takođe, nijedno nije rasvijetljeno.