Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da će Rusija poručiti novo oružje kakvom, neće biti ravnog nigdje u svijetu, prenosi AP.

vladimir-putin.jpg

Američka agencija navodi da je ruski predsjednik na sastanku sa visokim vojnim oficirima i policijskim zvaničnicima, rekao da "Rusija ne prijeti nikome i strogo se pridržava svojih obaveza u oblasti međunarodne bezbjednosti i kontrole naoružanja".

Istovremeno, ruski predsjednik je najavio da će ruski arsenali biti modernizovani kako bi se obezbijedila zaštita od bilo kakvih potencijalnih pretnji.

Putin je to rekao istog dana kada je NATO u Norveškoj počeo najveće vojne vježbe od završetka Hladnog rata, sa oko 55.000 pripadnika vojnih snaga, primjećuje AP.

Američka agencija napominje da je Putinova najava usledila nakon što je američki predsjednik Donald Tramp saopštio da namjerava da isključi SAD iz sporazuma o kontroli nuklearnog naoružanja iz 1987. zbog, kako je naveo, ruskih kršenja pakta.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin danas sa stalnim članovima nacionalnog Savjeta bezbjednosti razgovarao o pitanjima strateške stabilnosti u svjetlu planova SAD o povlačenju iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjem dometa (INF), prenosi Tass.

"Razmijenjena su mišljenja o strateškim bezbjednosnim pitanjima, posebno s obzirom na planove SAD o povlačenju iz Sporazuma INF, kao i o drugim aspektima rusko-američkih odnosa", rekao je Peskov.