Došlo je vrijeme da se trebinjska policija već jednom uhvati u koštac sa lokalnim vandalima, kojima u ovome gradu ništa nije sveto pa lome šta stignu i kad stignu.

vandali trebinje (2).jpg

Vandali, kojima, kako smo to i ranije navikli, policija još uvijek nije utvrdila identitet niti ima prijava u policijskoj stanici o počinjenoj materijalnoj šteti, polomili su dječije igralište u gradskom parku.

Polomljen mobilijar dočekao je roditelje i djecu,  a nadležni u policiji o tome, vjerovali ili ne, nemaju nikakvu  zvanučnu informaciju.

Bez informacije su i nadležni u Gradskoj upravi.

vandali trebinje (6).jpg

Da bruka bude veća, ni na video nadzoru još uvijek nije utvrđeno ko je ovo počinio niti kada su vandali, u izlivu svojih frustracija, polomili dječije igralište.

Po svoj prilici, samoinicijativne straže su jedino rješenje, jer policija, nadležne gradske službe i video nadzor nisu u stanju da zaštite imovinu svih Trebinjaca.

vandali trebinje (1).jpg

Vandali ponovo rovare po gradu, ali nadležni ćute i ne reaguju. Umjesto da sazovu hitnu konferenciju za novinare i Forum za bezbjednost građana i od policije zatraže da, ako treba, 24 časa obilazi grad i čuva zajedničku imovinu, oni se prave nijemi.

vandali trebinje (5).jpg

Vandali su prije nekoliko dana polomili klupe na šetalištu od Kamenog do Perovića mosta, te tek postavljene led lampe, ali reakcije su i tu izostala.

Žalosto je što se iz gradskog budžeta ulažu milioni maraka u nove projekte, ali nakon njihove realizacije o njima niko ne vodi računa.

Trebinjci su na društvenim mrežama u više komentara poručili da se počinioci moraju pronaći i da je vrijeme da se u praksi pokaže funkcija video nadzora od nekoliko stotina hiljada KM.

vandali trebinje (4).jpg

vandali trebinje (3).jpg