Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Parlament BiH - I Nešić osvojio mandat

Glasovi iz inostranstva donijeli promjene po pitanju poslanika u PD parlamenta BiH.

nesic.jpg

Glasovi iz inostranstva za Predstavnički dom Parlamenta BiH donijeli su značajne promjene.

Tako je direktni poslanički mandat uhvatio Nenad Nešić iz DNS, a izgubio ga Dragutin Rodić, takođe iz ove stranke, a koji je bio na kompenzacionoj listi.

Zbog ovakvog rasporeda bez mandata u Parlamentu BiH je ostao i Lazar Prodanović iz SNSD koji je u Parlamentu BiH bio poslanik 12 godina!

 

Zbog pomenutih glasova iz inostranstva SNSD je dobio dvije kompenzacije u Izbornoj jedinici 1. Tako je pored dr Nenada Stevandića, mandat sa kompenzacije otišao i dr Snježani Novaković Bursać, bivšoj poslanici u NS RS.

Mandat u Parlamentu BiH smiješi se i Sanji Vulić iz SNSD, koja je bila kandidat za Parlament BiH u Izbornoj jedinici 2. Iz ove izborne jedinice u Parlament BiH su ispred liste SNSD prošli Dragan Bogdanić, aktuelni ministar zdravlja RS, i Vojin Mitrović, poslanik u NS RS.

Izvor iz SNSD je potvrdio "Novostima" da će Bogdanić ili Mitrović biti kandidati za ministarska mjesta u Vladi RS ili u Savjetu ministara BiH, a to znači da mandat ide sigurno Sanji Vulić.

- Zasada je bliže da Vojin Mitrović bude ministar u Savjetu ministara BiH, a da Dragan Bogdanić ide u Parlament BiH. Ipak zadnju riječ imaće rukovodstvo SNSD prije svih predsjednik stranke Milorad Dodik - kaže izvor "Novosti".

Dok je SNSD i očekivao šest poslanika u Parlamentu BiH, veliko iznenađenje je napravio Nenad Nešić kao kandidat DNS u Izbornoj jedinici 3.

Marko Pavić, predsjednik DNS je, za "Novosti", pred početak kampanje za oktobarske izbore, izjavio da očekuje "bum" na Romaniji i kao glavnog čovjeka potencirao upravo Nešića.

Nešić kaže da je prije izbora plan bio da DNS osvoji jedan direktni mandat u Parlamentu BiH i jedan u NS RS sa Romanijske regije i tako je urađeno, jer je pored njega mandat u NS RS osvojio Aleksandar Glavaš kao kandidat DNS.

NAJBOLjI REZULTAT

Nenad Nešić, koji je i direktor "Puteva RS", u Parlament BiH ulazi sa najboljim ličnim rezultatom u istoriji DNS, jer je dobio blizu 20.000 ličnih glasova.

- Kada se uzme u obzir da su se u Izbornoj jedinici 3 za mandate u Parlamentu BiH nadmetali i prekaljeni parlamentarci Staša Košarac i Lazar Prodanović iz SNSD, pa Mirko Šarović iz SDS, onda se tek vidi koliko je dobar rezultat DNS - ističe Nešić.

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja