U Elektroprivredu Republike Srpske /ERS/ bez javnog konkursa zaposlena su prije nekoliko dana, odmah poslije izbora, četiri nova radnika, koja su, kako saznaje TrebinjeLive.info, poznanici ili rodbina pojedinih rukovodilaca ovog javnog preduzeća.

ers-trebinje.jpg

Saznajemo da su lica, bukvalno, zaposlena na osnovu dogovora između pojedinih rukovodilaca i da su već počela da dolaze na posao, o čemu se uveliko priča u ovom preduzeću.

U preduzeće je, bez javnog konkursa, zaposlen blizak rod generalnog direktora Radmile Čičković, ali njenu izjavu nismo uspjeli da dobijemo, jer je, kako su nam kazali u Službi za informisanje, na službenom putu u dalekoj Kini.

Ni ostali izvršni direktori za tehničke, ekonomsko-finansijske i organizaciono-pravne poslove - Goran Vukoje, Darko Milunović i Dragoljub Reljić nisu, kako nam je kazao u telefonskom razgovoru rukovodilac ove Službe Predrag Škoro, u Trebinju, zbog čega ni oni nisu mogli da daju izjave i pojasne javnosti da li su predložili zaposlenja određenih lica mimo svih normi.

Uz poznaničke veze, zapošljavano je i po partijskoj podobnosti, kako je, zapravo, jedna od zaposlenih završila u fotelji ERS-a pravo iz fotelje Socijalističke partije.

U ERS-u se sa imenima novozaposlenih uveliko spekuliše, provedeni su kroz protokol, a evidentirani su i u Poreskoj upravi Republike Srpske, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

U pisanom odgovoru na naš upit, u ERS-u su potvrdili da su četiri lica za koja smo tražili informacije zaposlena u ovom preduzeću, ali, tvrde, da je sve urađeno po zakonskoj proceduri.

“Prijem radnika se obavlja na osnovu ukazanih potreba procesa rada i u skladu sa sistematizacijom radnih mjesta i izvršilaca, a sve u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srpske, kojima je regulisana ova oblast”, naveli su u pomenutoj Službi.

Zbog lošeg poslovnog rezultata, uprava ERS-a na čelu sa Željkom Kovačevićem podnijela je ostavku krajem aprila, kada je umjesto nje imenovana postojeća uprava.

Od tada još uvijek nije imenovan izvršni direktor za razvoj i investicije, koji je, po ranijem koalicionom dogovoru, pripao kadru DNS-u.