U 4. kolu Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio "Slogu" iz Gornjeg Vakufa rezultatom 29:26 (18:12). Ovo je treća pobjeda Trebinjaca na svom terenu i uz jedan poraz na gostovanju nalaze se pri samom vrhu tabele.

rk leotar sloga.jpg

Gosti su poveli sa 0:1 i sa 1:4 i bili su u prednosti sve do 12. minuta, kada su domaćini izjednačili na 6:6.

Domaćini su dodaju gas i u 24. minutu došli su do prednosti od 15:9. Razlika od šest golova ostala je i na kraju prvih 30 minuta - 18:12.

Trebinjci su prednost iz prvog poluvremena održavali sve do sredine drugog poluvremena kada je Sloga smanjila na 24:21.

Do kraja utakmice bilo je puno grešaka sa obje strane, ali i odličnih odbrana oba golmana, Radovića (18) i Močevića (20) za krajnji rezultat 29:26.

Nakon utakmice trener Leotara Milan Simonović je rekao da je utakmica bila veoma teška.

"Nisam zadovoljan kako smo odigrali jer nam se neke stvari ponavljaju. Igrači su umorni jer su odigrali četiri utakmnice u desetak dana i tu ih mogu razumjeti, ali moramo više raditi na disciplini, odgovornosti u igri, realizaciji", istakao je Simonović.

Utakmica je okupila oko 300 ljubitelja rukometa koji su i ovoga puta stvorili dobru atmosferu.

Pauza u prvenstvu je u narednih 15 dana zbog reprezentativnih obaveza BiH, a u sljedećem kolu Leotar gostuje u Derventi gdje igra protiv istoimenog rukometnog kluba.

RK "Leotar": Savović, Draganić 6, M. Uljarević, Bojović, Milićević 7, Milojević 2, Tasovac, Mićić, Ninković, Radović, Srdanović, Jovanović, R. Uljarević 3, Janković 4, Glendža 4, Ražnatović 3. Trener: Milan Simonović.

MRK "Sloga": Abdurahmanović 6, Biljaka 7, Halebić 3, A. Demirović 1, Ljutić, Softić, Močević, Alić, Šikić, Pokvić, Bilić, Purić 9. Trener: Rasim Demirović.