Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Zbogom Milena - Filmska diva sahranjena pored svog voljenog Gage

Poznata glumica Milena Dravić (79) sahranjena je u danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

sahrana milena dravic (2).jpg

 

Prethodno je u Zvezdara teatru održana komemoracija na kojoj su o izuzetnom opusu Milene Dravić, njenoj neobičnoj harizmi, velikoj dobroti i talentu, autentičnosti i ljepoti govorili direktor Zvezdara teatra, dramski pisac i akademik Dušan Kovačević, glumci Jelisaveta Seka Sablić, Anica Dobra, Vojin Ćetković i Branka Petrić, filmski poslenik Radoslav Zelenović, reditelji Jagoš Marković, Dejan Mijač i Stefan Arsenijević, književnik i akademik Ljubomir Simović i direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić.

"Ceo naš život je privikavanje na bol i kada pomislimo da smo jedan bol odbolevali, pojavi se nov, koji nas ponovo razboli i mi se povijemo da nas manje ima i da nas manje boli i tako umanjeni i uplašeni, čekamo da bol prođe. Zato danas imamo snage samo za dve reči: Zbogom Milena", oprostio se tom prilikom Dušan Kovačević.

Dravić je Zvezdara teatru igrala 28 godina tokom kojih je ostvarila uloge u predstavama "Ptic i Ptica" (1987), "Urnebesna tragedija" (1991), "Kako potamaniti gamad" (1994), "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" (1996), "Moj otac u borbi protiv nitkova iz svemira" (1998).

Predstava u kojoj je najduže igrala je "Lari Tompson, tragedija jedne mladosti" koju je tokom 18 godina odigrala 314 puta.

Dravić je rođena 5. oktobra 1940. godine.

sahrana milena dravic (1).jpg

Glumila je u više od 100 filmskih ostvarenja i jedina je glumica sa ovih prostora nagrađena na Kanskom festivalu - za ulogu Kaće u filmu "Poseban tretman" po scenariju Dušana Kovačevića u režiji Gorana Paskaljevića.

Za ulogu u filmu "Jutro" Puriše Đorđevića dobila je "Zlatnu ružu" na Venecijanskom festivalu, a za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera "Zlatnu arenu" u Puli, čime je postala najmlađi laureat tog laskavog priznanja.

Dravićevoj je u Zvezdara teatru u decembru prošle godine uručen i "Dobričin prsten" za životno djelo. 

milena dravic.JPG

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja