U gradskom parku u Trebinju počela je sadnja novih sadnica drveća i žbunova, čime će ova oaza zelenila dobiti još ljepši izgled, na oduševljene brojnih Trebinjaca i gostiju grada.

sadnice park (3).jpg

Direktor "Komunalnog" Nedeljko Lambeta rekao je da je do sada zasađeno 15 velikih sadnica i deset žbunova, kao i da će u narednom periodu biti zasađeno još 15 sadnica različitog drveća. 

On je istakao da će nakon ove akcije, već tokom sljedeće godine, početi sa sadnjom dekorativnog bilja oko postojećeg drveća u vidu dekorativne kore i pokrivača tla. 

"Iz gradskog budžeta je za ove namjene izdvojeno 24.000 KM. Ovim se privode kraju radovi na uređenju parka, koji je za godinu dana u potpunosti rekonstruisan i kojeg sada tokom svakog dana posjeti na stotine naših sugrađana", istakao je Lambeta. 

sadnice park (2).jpg

Lambeta je najavio da će biti nastavljena izgradnja fontane i uređenje zida u gradskom parku, gdje se nekada nalazila živa ograda, koja će biti zamijenjena kombinacijom niskih i visokih sadnica drveća. 

I u ostalim dijelovima grada biće zasađene nove sadnice drveća, a radnici "Komunalnog" svakodnevno ulažu dodatni napor kako bi grad bio čist i uredan i tokom jesenjih mjeseci, kada je intenzivirano opadanje lišća. 

"Naredne sedmice počinjemo i sa sadnjom novog sezonskog cvijeća, koje su proizveli proizvođači sa područja Trebinja", naveo je Lambeta.

sadnice park (1).jpg