Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio u Banjaluci da na sjednici Predsjedništva ove stranke nije bilo riječi o njegovoj smjeni, ali da će Skupštini SDS-a ponuditi ostavku, odnosno organu koji ga je i birao.

govedarica sds.jpg

Nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, Govedarica je novinarima rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ali da SDS ima dovoljno snage da vodi politiku u sopstvenom, ali i u interesu Srpske. 

On tvrdi da u SDS-u nema različitih frakcija i da će na sjednici Glavnog odbora stranke, za koju nije rekao kada će biti održana, biti utvrđeni obavezujući stavovi za sve članove partije. 

Na pitanje da li je SDS spreman za saradnju sa SNSD-om, Govedarica je rekao da će i o tome Glavni odbor SDS-a zauzeti stav. 

"Predsjedništvo SDS-a pokazalo je danas odgovornost i utvrdilo jedinstvene stavove, što je veoma značajno", kaže Govedarica. 

On je naveo da je Predsjedništvo stranke dalo podršku aktivnostima na utvrđivanju istine o izbornim rezultatima. 

"Sačekaćemo rezultate Centralne izborne komisije i uložiti žalbe i prigovore, odnosno tražićemo prebrojavanje glasova sa osvrtom na nevažeće glasačke listiće i utvrđivanje vjerodostojnosti glasačkih listića", dodao je on. 

Govedarica je rekao da će buduće aktivnosti partije biti definisane na sjednici Glavnog odbora SDS-a, koji će utvrditi sve ono što je važno za Republiku Srpsku i ovu partiju. 

Na pitanje novinara zašto pred njih nisu izašli funkcioneri stranke Mićo Mićić i Milovan Bjelica, Govedarica je rekao da to treba pitati njih, te da je bilo dogovoreno da svi izađu na konferenciju za novinare. 

Sjednici Predsjedništva SDS-a, koja je trajala četiri i po časa, prisustvovali su Govedarica, kao i članovi stranačkog Predsjedništva Mirko Šarović, Mićo Mićić, Milovan Bjelica, Aleksandra Pandurević, Dragan Mektić, Nedeljko Glamočak, Mladen Bosić i Milan Miličević.