Izaberi pismo: ćirilica / latinica

Počela rekonstrukcija trebinjske "marine" (Foto)

"Marina" na Trebišnjici, neposredno uz zidine Starog grada, u narednih desetak do 15 dana dobiće sasvim novi izgled, a biće porinuto i 10 čamaca.

marina trebinje rekonstrukcija (1).jpg

U okviru rekonstrukcije "marine" predviđeno je uređenje prilaza, postavljanje nove rasvjete, te pametnih klupa i alki za vezivanje čamaca.

camci trebinje.jpg

Rekonstrukcija se sprovodi u okviru  projekta prekogranične saradnje „Život na granici BiH i Crne Gore – Stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“, koji provodi Kulturni centar sa partnerima iz crnogorskih opština Nikšić i Plužine.

U okviru istog projekta nedavno je završena rekonstrukcija dijela zidina Starog grada, te postavljen veliki led ekran na objekat Kulturnog centra u Trebinju.

marina trebinje rekonstrukcija (2).jpg

Angažovani eksperti rade i na obradi i opisivanju 16 odabranih lokacija i objekata u Trebinju i četiri na području Bileće, koje će, zajedno sa još 20 lokacija na području opština Nikšić i Plužine, dobiti i table sa Ku-Ar (QR) kodom – posredstvom kojeg će posjetiocima već na lokaciji biti omogućeno da putem interneta iščitaju sve vezano za neki objekat – ali i turističku knjigu i promotivni video.

Projekat finansiraju Evropska unija sa 85 odsto, te grad Trebinje i Kulturni centar sa 15 odsto.

Vrijednost projekta je 330.000 evra.

marina trebinje rekonstrukcija (3).jpg

Tagovi:

Šta Vi mislite o ovome?

Napomena: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala trebinjelive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal trebinjelive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.




Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
50.000+
dnevnih
posjeta
1.550.000+
mjesečnih
čitanja
3.900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
30.000+
fejsbuk
sviđanja