Ružnu sliku na ulazu u Trebinje iz pravca Ljubinja i Mostara stvara improvizovano parkiralište za kamione i njihove prikolice, smješteno neposredno uz magistralni put i trgovački centar "Bingo" u Zasad polju.

parking prikolicari (2).jpg

Prikolice su parkirane uz sami magistralni put, a koliko su približene samoj saobraćajnici govori i činjenica da se iz pravca Tvrdoša ne može vidjeti turistička signalizacija, koju su zaklonile upravo prikolice.

U Odjeljenjuu za inspekcijske i poslove komunalne policije kažu da su upoznati sa ovim problemom, ali da su, za sada, nemoćni.

Skupštinskom odlukom o bezbjednosti saobraćaja na području Trebinja, predviđeno je da prostor uz magistralni put ka Ljubinju i Mostaru bude improvizovani parking za teretna vozila poput prikoličara.

"U planu nam je izgradnja parking prostora za kamione i autobuse kod zgrade Regulatorne agencije za energetiku, nakon čega će i ovaj parking na ulazu u grad biti zabranjen", pojašanjavaju u nadležnom Odjeljenju.

Prostor kod zgrade Regulatorne je već definisan kao privremeni parking prostor za autobuse, a nakon što bude urbanizovan tu će biti premješteno i parkiranje prikoličara.

Direktor Turističke organizacije Marko Radić kaže da je upoznat sa problemom koji stvaraju prikolice na ulazu u grad, koje zaklanjaju turističku signalizaciju i odaju veoma ružnu sliku ulaska u grad.

"Na tom putnom pravcu je i jedno od najposjećenih vjerskih objekata u Republici Srpskoj - manastir Tvrdoš. Vjerujem da će nadležne gradske službe uskoro riješiti i ovaj problem", naveo je Radić.

parking prikolicari (1).jpg

Trebinjci koje smo sreli u, kako kažu, redovnoj poslijepodnevnoj šetnji, navode da prikoličarima na samom ulazu u grad nije mjesto.

"Mora se pronaći adekvatnija lokacija. Ovdje su tržni centar, benzinska pumpa, vatrogasni dom. Tu je i helidrom. Zamislite samo koliko ulaz u grad odaje lijepu sliku nekom zvaničniku sa strane kada prođe pored ovih prikolica na 500 metara od centra grada", kaže nam Goran.