Da su brda i tvrđave na njima interesantni za mnogobrojne planinare, uvjerili smo se i nakon što smo na vrhu Leotara sreli planinare iz Srbije.

planinari leotar srbija (4).jpg

Njih 48 iz Planinarskog društva "Jelenak" iz Pančeva, Planinarskog sportskog kluba "Dunav" iz Novog Sada i Planinarskog kluba "Radnički" iz Beograda provelo je ovaj vikend na uzvišenjima oko najjužnijeg grada Republike Srpske.

Prema riječima Milovana Miletića iz Planinarskog društva "Jelenak", oni su "zaluđenici" u prirodu i visine i svi su bili oduševljeni dolaskom i boravkom u Trebinju.

"Ostali smo bez teksta, priroda je neverovatna, pogled odavde na Trebinje je još lepši. Većina nas je prvi put ovde i veliki broj je vrhova, tako da nismo sve mogli posetiti u tri dana. To je razlog da ponovo dođemo", rekao je Miletić.

planinari leotar srbija (1).jpg

Miletić se planinarenjem bavi tri godine i, prema njegovim riječima, tokom planinarenja se prenosi iskustvo razgovorom i druženjem, ali i zajedničkim fotografijama.

"Zamoljen sam od mojih komšija da napravim što više fotografija gdje sam bio i kad se vratim da im pokažem, jer većina nikada nije dolazila u Trebinje", iskren je Miletić.

Planinari su obišli Koprivni do, Jastrebicu, Pirinu poljanu, Ubla, Vučji zub, Dobri do, Ledenu pećinu.

planinari leotar srbija (2).jpg

planinari leotar srbija (3).jpg