U drugom kolu Premijer lige BiH, RK "Leotar" pobijedio je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" ekipu RK "Slavija" iz Istočnog Sarajeva rezultatom 40:33 (21:16). Ovom pobjedom Trebinjci su odlično startovali u najelitnijem BH rangu takmičenja i nakon dva kola i sto toliko pobjeda nalaze se na samom vrhu tabele.

rk leotar premijer liga bih 2018 (2).JPG

Večerašnja utakmica bila je jako specifična jer je to druga utakmica koju je Leotar odigrao na svom terenu u roku od četiri dana, a imperativ je bila pobjeda.  To je i ostvareno u meču u kome su viđena 73 gola, a gdje je oko 400 gledalaca moglo da uživa u igri obje ekipe.

U prvom poluvremenu, kada su rukometaši Leotara mislili da naprave osjetniju razliku, njihova odbrana nije bila na visokom nivou.

Vodio je Leotar sa pet golova razlike, ali je primio i puno golova.

Na odmor se otišlo sa rezultatom 21:16.

Drugih 30 minuta proteklo je u daleko boljoj igri Trebinjaca koji su u 54. minutu imali najveću prednost od plus 11 golova razlike - 39:28. Tada su na parket izašli igrači koji su imali manju minutažu, tako da je na kraju rezultat glasio 40:33.

Za MVP utakmice proglašen je golman Leotara Veselin Savović.

Trener Milan Simonović je nakon utakmice rekao da je dosta zahtijevno odigrati četiri utakmice u desetak dana.

"Želim da moja ekipa ravnopravno igra utakmicu bilo gdje u gostima, a ne da ovdje igramo domaćinski i pobjeđujemo sa deset razlike, a da na gostovanje idemo na izlet. To je za mene nezamislivo i želim od ovoga tima da pobjeđuje i na strani", izjavio je Simonović. 

Trebinjci već u srijedu gostuju u Visokom gdje ih u trećem kolu dočekuje RK "Bosna-Visoko".

RK "Leotar": Savović, Draganić 6, M. Uljarević, Bojović 1, Milićević 2, Milojević 7, Tasovac, Mičić, Ninković 1, Radović, Srdanović 2, Jovanović 4, R. Uljarević 3, Janković 6, Glendža 6, Ražnatović 2. Trener: Milan Simonović.

RK "Slavija": Benić, Blagojević, P. Tešanović, Kerić 8, Domazet, Trnčić 3, Marjanović, Lale, Kovačević, Toskić, Trapara, Bašić 3, M. Tešanović, 5, Močić, Alibegović 4, Pavlović 10. Trener: Boris Tešanović.