Za rubriku vjerovali ili ne je da od Glavne ulice, preko obilaznice i niz ulicu Trebinjskih brigada ima postavljena samo jedna kanta za smeće.

kanta za smece.jpg

Niz ulicu 9. januar, koja je data u čast dana kada je osnovana Republika Srpska, nema nijedna kanta za smeće.

Ova ulica se proteže od nekadašnjeg Lava (raskrsnica sa ulicom Kralja Petra I oslobodioca) do mosta Branilaca Trebinja, gdje počinje obilaznica.

Na ovom dijelu nema kanti za smeće. Ali, imaju nekolika kontejnera za kućni i kabasti otpad.

Na obilaznici - od mosta Branilaca Trebinja do velikog kružnog toga gdje se odvaja saobraćaj za Petrovo polje na jednu stranu i centar grada na drugu, postavljena je samo jedna kanta.

I ta jedna je puna smeća.

Ništa bolja situacija nije ni u ulici Trebinjske brigade, od kružnog toga do glavne Pošte. Ni na ovom području nema nijedna kanta za smeće, ali imaju kontejneri na svega tri lokacije.

Međutim, uz trotoare, kuda se kreću pješaci, nema kanti za smeće.

Zato i ne čudi što Trebinjci uveliko negoduju. Šetači kažu da pojedinci bacaju smeće gdje stignu, jer nadležne gradske službe nisu obezbijedile ni osnovni komunalni mobilijar.

"Kupio sam flašicu vode i htio sam da je bacim u kantu, ali ni nakon dva i po kilometra šetnje kanti za smeće nema", kaže jedan naš sugrađanin. 

U Gradskoj upravi se pravdaju da su nabavili 40 kanti za smeće, ali da su one ubzo i postavljene, uglavnom, u uži centar grada.

Problem je i sa postojećim kantama za smeće, koje su nabavljene prije šest-sedam godina i više nisu za upotrebu. Poklopci su im polomljeni, a betonski okviri oštećeni.

Iako Trebinje pretenduje da bude turistički grad, očigledno je da je od tog epiteta daleko i više nego što se do sada mislilo.