Grad Trebinje finansiraće četvoromjesečni kurs engleskog jezika za 32 srednjoškolca sa podučja ovog grada, potvrđeno je Srni u Gradskoj upravi.

English-learning.jpg

U gradskom budžetu je za ovu namjenu planirano 4.500 KM, a časove će izvoditi profesori jedne od trebinjskih škola za strane jezike. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević istakao je da su analize pokazale da učenici nakon završene srednje škole ne pokazuju dovoljno znanje iz engleskog jezika, zbog čega se grad i odlučio da im obezbijede dodatni besplatan kurs. 

"Ovaj put smo se fokusirali na učenike iz porodica slabijeg materijalnog položaja, djecu bez roditelja ili sa jednim roditeljem, a u budućnosti ćemo razmišljati i o drugim kategorijama koje bi besplatno učile strane jezike", rekao je Milošević. 

On je dodao da je bolje poznavanje engleskog jezika posebno važno za ona lica koja planiraju da se bave uslužnom djelatnošću. 

"U strategiji razvoja grada Trebinja turizam ima važno mjesto i na ovaj način želimo da damo još jedan doprinos njegovoj turističkoj afirmaciji", kaže Milošević. 

Na ovaj poziv mogli su da se jave učenici trećeg i četvrtog razreda četvorogodišnjih srednjih škola, kao i drugog i trećeg razreda trogodišnjih škola. 

Osim besplatnog kursa engleskog jezika za srednjoškolce, program ulaganja Gradske uprave u mlade obuhvata i pomoć djeci sa sela, djeci bez roditelja, studentske ekskurzije, nagradna putovanja za najbolje studente.