Dučićeve večeri poezije ove godine biće održane od 12. do 14. oktobra uz bogat kulturno-umjetnički program.

Trebinje-Jovan-Ducic.jpg

Prvog dana manifestacije, u petak, 12. oktobra, planirano je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Novice Đurića i Dragomira Ćulafića sa osnovcima.

Od 17.00 časova, u Gimnaziji “Jovan Dučić” biće organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20.00 časova u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna predstava o Dučiću „Poslednja pesma“, u režiji Marka Misirače, a u kojoj uloge tumače Nebojša Kundačina, Milan Zarić i Maja Kolundžija Zoroe.

Centralni dan manifestacije, u subotu, 13. oktobra, u 11.00 sati će biti položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu, dok će u 18.00 časova u Muzeju Hercegovine biti priređena izložba crteža velikana naše likovne umjetnosti Dada Đurića i Vladimira Veličkovića.

Svečana akademija „Kod kneza na balu“ biće održana od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

O Jovanu Dučiću na svečanoj akademiji besjediće prof. dr Boško Suvajdžić, a u umjetničkom programu večeri nastupiće Hor AKUD „Lola“ iz Beograda, dramski umjetnici Biljana Đurović i Nebojša Kundačina, vokalni i solisti baleta Aleksandra Stamenković, Snežana Berić, Bojana Žegarac i Milan Rus, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i domaći duet Božidar Vučur i Marija Ninković.

U nedjelju, 14. oktobra, u Hercegovačkoj Gračanici će od 9.00 časova biti služena Sveta liturgija i pomen Jovanu Dučiću.

U završnom programu manifestacije, na pjesničkoj večeri „Na Dučićevom put“, od 19.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra, svoje stihove kazivaće pjesnici: Miroslav Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Petar Matović, Radmila Lazić, Ilija Lakušić,Vlasta Mladenović, Đorđe Nešić, Predrag Bjelošević, Miomir Jovanović, Novica Đurić, Olgica Cice, Dragomir Ćulafić, Boško Suvajdžić i Novica Telebak.