Članovi Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza /DNS/ u Trebinju Jovica Vlatković, Srđan Bubalo i Zoran Miladinović i dalje su članovi ove partije i trebinjski odbor stranke nema ovlašćenja da ih isključi, potvrdila je Srni šef medija centra DNS-a Lejla Rešić.

dns-regionalni-odbor-hercegovina-stranka-napredsna-srpska.jpg

Rešićeva je istakla da nijedan gradski i opštinski odbor ne može da isključi nekoga jer to ne dozvoljava status stranke, ali da može da podnese inicijativu Predsjedništvu DNS-a, koje će donijeti konačnu odluku o njihovom isključenju, odnosno neisključenju. 

"Do ovog momenta takva inicijativa nije podnesena. Oni su i dalje članovi DNS-a i tako će biti i ubuduće, dok suprotnu odluku ne donese Predsjedništvo stranke", navela je Rešićeva. 

Iz trebinjskog DNS-a danas je objavljeno saopštenje u kome se tvrdi da su donijeli jednoglasnu odluku o isključenju svojih članova Jovice Vlatkovića, Srđana Bubala i Zorana Miladinovića, jer su, kako se navodi, prekršili osnovne principe djelovanje stranke, lobiranjem za druge partije i njihove članove koji su bili kandidati za poslanike na nivou Republike Srpske i BiH. 

"Time su u očima javnosti narušili i jedinstvo i ugled stranke, što se negativno odrazilo i na rejting kandidata DNS-a iz Trebinja, a koji svojim poštenim radom nisu mogli spriječiti njihovo nepošteno djelovanje", navodi se u saopštenju trebinjskog DNS-a.