"Dogodine u Prizrenu" naziv je nove pjesme koju poznata grupa "Beogradski sindikat" izvodi zajedno sa Etno grupoom "Trag" i sa njom su usijali društvene mreže.

pristina beograd.jpg

Stihovi prožeti rodoljubljem, vjerom i sjećanjem na srpske korjenje i slavne pretke, podsjećaju sve na veliku nepravdu koja je učinjena prema srpskom narodu.

"Odavno smo rekli, i bezbroj puta ponovili, da u borbu za ono u šta čovek veruje nema povlačenja, niti predaje. Upravo zato smo sve što nam je ovih godina bilo u srcu i na pameti pokušali da ugradimo u stihove i tonove pesme koja je pred vama. Svim srcem hvala divnim ljudima iz etno grupe "Trag", zahvaljujući kojima je ona mnogo lepša i jača. Pesmu posvećujemo svim našim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji. Na nama je da ih nikada ne zaboravimo i ne osramotimo, Bog će dati da nam se ne ponove - napisali su autori na svom zvaničnom Jutjub kanalu "Beogradski sindikat", gdje je pjesma i objavljena.

A pratioci su već ostavili pregršt komentara, dirnuti ovim stihovima.

"Onaj osećaj kada te svaka reč dotakne, hvala na pesmi...", napisao je jedan korisnik Jutjuba.

Veliku podršku pjesma je dobila iz Crne Gore, a jedan slušalac poslao je podršku i iz Bugarske.

"Hvala za ovu pesmetinu braćo! Izgubljeno je samo ono čega se sami odreknemo, a pravi Srbi se Kosova i srpskih žrtava nikada neće odreći. Bliži se čas kada ćemo vratiti ono što je naše!", još jedan je od komentara.