Socijalisti u Gacku i Hercegovini očekuju istorijsku pobjedu koja će im omogućiti da nastave sa zalaganjem za realizaciju važnih projekata u Hercegovini, poručeno je, pred više stotina građana, na pobjedničkoj tribini ove strane u Gacku.

sp miting gacko (1).jpg

Gromoglasnim aplauzom i ovoga puta Gačani su pozdravili Maksima Skoka, nosioca SP-ove liste za Narodnu skupštinu BiH, za koga je, već je izvjesno, rezervisan jedan direktan mandat iz Izborne jedinice devet.

Skoko je poručio da vjeruje u svoje Gačane i Hercegovce da će i ovoga puta stati uz socijaliste, koji se svom snagom zalažu za važne projekte u ovom dijelu Republike Srpske.

On je istakao da se SP u Hercegovini zalaže, prvenstveno, za energetiku kao stub i oslonac njenog razvoja.

"Podupiraćemo investicije u energetski sektor i socijalisti su spremni da ulože sav svoj profesionalizam, znanje i patriotizam u ovu oblast, što smo i do sada pokazali", naveo je Skoko. 

sp miting gacko (3).jpg

Istakao je da u Izbornoj jedinici devet očekuju siguran jedan direktan mandat u Narodnoj skupštini. 

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić poručio je večeras u Gacku da će socijalisti biti ne samo najveće iznenađenje na predstojećim izborima, već i da će ostvariti istorijski uspjeh jer imaju podršku građana u svim opštinama Republike Srpske.

Đokić je istakao da su građani Srpske prepoznali ono što su socijalisti radili u proteklom periodu, ali i ono za šta se zalažu u budućnosti. 

On je rekao da će u Gacku jedan od prvih projekata biti rekonstrukcija Termoelektrane, čime će biti produžen njen radni vijek do 2040. godine. 

"Nastavljamo i razgovor sa zainteresovanim parnerima koji žele da grade novu termoelektranu. Pokrenućemo i nove razgovore za kompanijama koje su ranije bile zainteresovane da izgrade cementaru u Gacku, koja bi, prije svega, koristila za izgradnju hidroelektrane 'Buk bijela' i drugih energetskih objekata u gornjem toku rijeke Drine", naveo je Đokić. 

Prema njegovim riječima, u narednom periodu biće neophodno popraviti i imidž Republike Srpske jer su sa nivoa BiH veoma loše govorili o Srpskoj u proteklom periodu. 

sp miting gacko (2).jpg

Nosilac izborne liste SP-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice tri Jakov Galić istakao je da će se kao budući poslanik, prvenstveno, zalagati za izmjene sistemskih zakona iz oblasti ekonomije. 

"Ustavne promjene treba ostaviti po strani, a svu svoju energiju i snagu treba da usmjerimo ka podizanju ekonomije kako Republike Srpske, tako i BiH", naveo je Galić. 

On je istakao da Srbi moraju da imaju jedinstvenu politiku i da politika koja je do sada vođena u Sarajevu nije nimalo dobra. 

"Sadašnja politika u zajedničkim institucijama BiH nije donijela nikakav rezultat. Mora da postoji sinergija u djelovanju srpskih predstavnika u Sarajevu sa vlašću u Banjaluci i to jedino može dati dobar rezultat", rekao je Galić.