U Humu je proslavljena krsna slava hrama Rođenja Presvete Bogorodice. Služena je Sveta liturgija koju je vodio protojerej stavrofor Boris Banduka, nakon čega je upriličena litija oko hrama i presječen je slavski kolač.

IMG_20180930_4176.jpg

U svojoj besjedi otac Boris Banduka istakao je da je jedna od njegovih prvih službi u zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj eparhiji bila u Humu prije godinu dana.

"Bio sam srećan što sam naišao na ljude koji su svim svojim srcem krenuli prvo u obnovu sebe, a onda i hrama. Kada vidimo fotografije od prošle godine i sadašnje stanje možemo vidjeti da smo nešto uradili. Ono što smo obećali ispunili smo jednim dijelom, a naravno trebamo ići daljoj obnovi i nas i ovog svetog hrama. Trebamo se sabirati u ljubavi, slozi i da Gospod blagoslovi djelo koje smo počeli", rekao je Banduka.

Predsjednik crkvenog odbora Hum Ilija Stanić kazao je da se radi na obnovi crkve dvije godine. Obezbijeđeni su voda i struja u crkveno dvorište.

"Sada hram prekrivamo pločom, a sa unutrašnje strane skinućemo malter i ako bude dobar kamen nećemo malterisati već ćemo fugirati. Ikonostas se radi, prozori i vrata će biti brzo gotovi", priča Stanić.

IMG_20180930_40939.jpg