Ne znamo da li ste među onim damama koje vole da ispoljavaju svoju kreativnost u kuhinji ili među onima koje bi najradije sa ovom prostorijom u svojoj kući bili na vi, i zaoblilazili je u širokom luku.

kuhinja.jpg

Ipak, kada se sve oduzme i sabere, nekad je neminovno da u nju ipak zakoračite, a tada vjerujemo da ćete željeti da budete što efikasniji.

Takođe, ako volite da kuvate, tek onda vjerujemo da ćete se obradovati ovim trikovima za modernu domaćicu, koji će vas oduševiti.

Trik za čišćenje bijelog luka

Pretpostavljamo da za ovaj način čišćenja bijelog luka do sada niste znali, a znatno ubrzava proces, naročito ako treba da očistite veću količinu.

Nož vam neće biti ni potreban, samo stavite bijeli luk u mikrotalasnu, uključite je na visoku temperaturu na 20 sekundi, i kada ga izvadite, ljuspice bi trebalo vrlo lako da se odvoje. 

Ukusna riba na roštilju

Kada spremate ribu na roštilju, ona često umije da se zalijepi. Kako biste to izbjegli, položite je na tanke kolutove limuna, koji će spriječiti da riba prione za gril, a takođe će joj dati i svježinu i posebnu aromu. 

Kako da pica opet bude sočna i svježa

Volimo picu, ali često precjenimo svoj apetit, pa nam ostane parče-dva koje nismo uspjeli da pojedemo.

Slobodno ih možete ostaviti za kasnije ili za ujutru, a genijalan način za podgrijavanje, koji će učiniti da pica bude ponovo sočna i ukusna jeste da u mikrotalasnu ubacite i čašu sa vodom i parčićima limuna. 

Nema više suza kada sjeckate luk

Ovaj trik nam se posebno dopada. Svi znamo kakva je muka sjeckati crni luk. Ali, postoji način i da ne ronite suze dok to radite, i to tako što ćete glavicu luka prvo staviti u frižider na oko pola sata.

Sočne pljeskavice

Mljeveno meso na grilu često umije da se prepeče, isuši, odnosno da ne bude dovoljno sočno. Evo kako da doskočite tom izazovu. Kada krenete sa pečenjem,samo u sredinu pljeskavice stavite kocku leda. 

Uvijek svježi biskviti

Vaši omiljeni keksići lijepo izgledaju u nekoj ukrasnoj posudi, kutiji, činiji, ali često umiju da se isuše i da ne budu hrskavi kada odstoje neko vrijeme. Kako biste to izbjegli, ubacite sa njima i parče jabuke, iz koje će keks upiti vlažnost i duže biti svjež.